Andy Hamilton heeft zich via de Rileys Qualifier in Worcester geplaatst voor de UK Open. ‘The Hammer’ is in Minehead één van de 32 Amateur Qualifiers.

De voormalig WK-finalist raakte per ingang van het nieuwe seizoen zijn PDC Tour Card kwijt en besloot om geen Q-School te gooien. Hamilton was zodoende veroordeeld tot het spelen van een Rileys Qualifier om zich te plaatsen voor de ‘FA Cup of Darts’.

Hamilton, die de afgelopen maand samen met Phil Taylor in Australië was voor demonstratietoernooien, slaagde meteen in zijn missie door het toernooi in Worcester te winnen. De 50-jarige Engelsman heeft goede herinneringen aan het toernooi in de Engelse kustplaats. Hamilton stond in 2013 in de finale van de UK Open, waarin hij met 11-4 verloor van Taylor.

In 2016 was – de toen nog onbekende – Rob Cross één van de 32 Amateur Qualifiers op de ‘FA Cup of Darts’. Zijn opmars werd toen bij de laatste 32 gestuit door Michael van Gerwen, die in deze partij een negendarter wist te gooien.

Het bleek de opmaat van een succesvolle carrière voor ‘Voltage’. Eind 2016 won hij zijn Tour Card via de Challenge Tour en de rest is inmiddels bekend. Bijna twee jaar na zijn debuut op de UK Open, won Cross op Nieuwjaarsdag de wereldtitel.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek