Durrant maatje te groot voor Waites in Lakeside-finale en gaat met derde BDO-wereldtitel richting PDC

Glen Durrant heeft voor de derde keer op rij de Lakeside gewonnen. 'Duzza' bleek in de finale met 7-3 in sets te sterk voor Scott Waites.

De 48-jarige Engelsman nam na zes sets afstand van Waites, die op twee BDO -wereldtitels blijft steken. In de beginfase van de finale regende het breaks en de eerste vier sets werden telkens gewonnen door degene die de set niet begonnen was. Waites kwam in de vijfde set voor het eerst op een set voorsprong, maar zag Durrant op zijn beurt langszij komen.

Waar Durrant na de onderbreking op een goed constant niveau bleef spelen, moest 'Scotty 2 Hotty' even afhaken. Laatstgenoemde leverde zijn eigen set in, waarna 'Duzza' uitliep naar een 6-3 voorsprong in sets. Waites leek op weg om een setje van de achterstand af te snoepen, maar zag zijn landgenoot terugkeren van 0-2 tot 2-2. Durrant mocht gooien voor de wedstrijd en benutte zijn eerste matchdart via dubbel 16.

Durrant is na Eric Bristow de tweede darter ooit die Lakeside drie keer op rij heeft gewonnen. De in 2018 overleden dartslegende leverde deze prestatie van 1984 tot en met 1986. Bristow won het toernooi in Frimley Green in totaal vijf keer.

Beide finalisten hebben mogelijk hun laatste BDO-wedstrijd gespeeld. 'Duzza' en 'Scotty 2 Hotty' doen komende week allebei mee aan de Q-School, waar zij proberen een Tour Card te bemachtigen voor het PDC -circuit.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Zondag 13 januari (18:00 uur)
Scott Waites (91.38) 3-7 (95.19) Glen Durrant

Lees meer over:
PDC BDO Glen Durrant Scott Waites

Plaats reactie

666

0 reacties