Speelschema BDO Lakeside 2019 zondag 13 januari: Finale tussen Durrant en Waites

Op 13 december begon het WK Darts van de PDC. Dit was het startsein van een drukke maand met veel live darts op televisie. Zondagavond komt er met de Lakeside-finale een einde aan deze periode.

De finale op de Lakeside gaat tussen twee spelers die dit toernooi in het verleden al tweemaal wisten te winnen. Zowel Glen Durrant als Scott Waites speelden twee finales in Frimley Green en telkens stonden zij met de beker in hun handen. 'Duzza' plaatste zich na een overwinning op Jim Williams voor de eindstrijd, terwijl 'Scotty 2 Hotty' een makkie kende tegen Unterbuchner.

Durrant leverde deze prestatie in 2017 en 2018 en is dus de tweevoudig verdedigend kampioen op de Lakeside. Waites won het toernooi in 2013 en 2016. Vorig jaar stonden de twee Engelsen ook tegenover elkaar op 13 januari. Dat was in de halve finale en toen ging de overwinning met 6-2 naar 'Duzza'. In totaal speelden zij tien wedstrijden tegen elkaar, waarvan Durrant er zeven winnend af wist te sluiten.

Ook op basis van de resultaten tijdens deze editie van Lakeside is 'Duzza' de grote favoriet. De 48-jarige darter uit Middlesbrough heeft een toernooigemiddelde staan van 95.97, tegenover 89.95 voor Waites. Één ding is duidelijk. Één van de beide Engelsen gaat zondagavond zijn derde BDO -wereldtitel pakken.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Zondag 13 januari (18:00 uur)
Glen Durrant v Scott Waites

[caption id="attachment_30378" align="alignnone" width="350"]Chris Sargeant/Tip Top Pics Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics[/caption]

Lees meer over:
BDO Scott Waites

Plaats reactie

666

0 reacties