INTERVIEW - Landman: 'Of er nog een toekomst is voor de BDO? Ik vrees ervoor'

Chris Landman heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot één van de betere spelers in het BDO/WDF-systeem. De 38-jarige Nederlander mikt echter op meer en is van plan om in de toekomst ook zijn kans te wagen bij de PDC.

Landman proefde in januari al een eerste keer van het PDC-circuit op de Q-School. “Dat was een mooie ervaring. Ik was eigenlijk nog niet van plan om er dit jaar al aan mee te doen maar door de onzekere situatie bij de BDO heb ik toch maar mijn kans gewaagd”, aldus de Nederlander is gesprek met Dartsnieuws.com.

“Het niveau is wel hoger heb ik gemerkt en dat is ook logisch, er zijn daar immers bijna alleen maar goede spelers. De eerste dag heb ik het nog wel redelijk gedaan, maar die andere dagen lag ik er al te vroeg uit om nog een kans te maken via de Q-School Order of Merit. Het was echter een leerzame ervaring, nu weet ik ook hoe dat gaat.”

INTERVIEW - Landman: 'Of er nog een toekomst is voor de BDO? Ik vrees ervoor'
Foto: Evert Zomer

De ondergang van de BDO

Landman haalde het al eerder aan, er heerst momenteel bijzonder veel onduidelijkheid over de toekomst binnen de BDO, zeker nu recent ook CEO Des Jacklin is opgestapt. “Ik ben er niet rouwig om dat hij is opgestapt. Het zal vast een goede zakenman zijn maar de BDO runnen heeft hij niet goed gedaan”, laat Landman er geen twijfel over bestaan. “Meer zelfs, in de tijd dat hij aan het roer stond is de BDO alleen maar verder afgegleden. Hij luistert ook niet naar de spelers heb ik ervaren. Hij deed zijn eigen ding terwijl net de spelers het belangrijkste zijn in het darts, zonder hen is er zelfs geen darts! Of er nog een toekomst is voor de BDO weet ik ook niet, ik denk echter dat het een aflopende zaak is. Maar mogelijk komt er toch nog iemand die het weer wat op orde krijgt.”

Ondertussen kondigde de World Darts Federation een volledig nieuw rankingsysteem aan met op het einde van het seizoen ook een soort van Masters en WK. “Dat is uiteraard goed nieuws. Ik ga dit jaar samen met Richard Veenstra toernooien van zowel BDO als WDF gooien aangezien die toch vaak in hetzelfde weekend plaatsvinden. Daarnaast wil ik bij de PDC ook eens meedoen aan de Challenge Tour, al zal dat waarschijnlijk maar één weekend zijn. Ook op een paar toernooien van de European Tour wil ik mijn kans wagen, zeker als die met de wagen bereikbaar zijn.”

Tijdelijke pauze door de coronacrisis

Tot slot vroegen we aan Landman hoe hij omgaat met de tijdelijke stop in het dartscircuit door de huidige coronacrisis. "Aan de ene kant vind ik het wel fijn dat er even geen darts is, zo ben ik wat vaker thuis en kan ik meer dingen doen met het gezin. Maar het is nu wel heel extreem! Er is helemaal geen darts meer, geen competitie, geen superleague en zelfs geen darts op televisie. Maar ik heb er wel begrip voor, het is gewoon even niet anders. Het belangrijkste is nu dat we van dat coronavirus afkomen en dan weer gewoon kunnen darten en alle andere dingen weer kunnen doen.”

INTERVIEW - Landman: 'Of er nog een toekomst is voor de BDO? Ik vrees ervoor'
Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics
Lees meer over:
BDO interview Chris Landman

Plaats reactie

666

0 reacties