Van Gerwen wil pas weer darten als iedereen aanwezig kan zijn: 'Je moet niet iets afwerken met alleen maar Engelsen'

Michael van Gerwen is van mening dat de toernooien pas hervat kunnen worden zodra alle PDC Tour Card-houders in staat zijn om aanwezig te zijn.

Terwijl het coronavirus al heerste in Europa, werden er eerder deze maand toch nog twee Players Championship-toernooien gespeeld. Echter konden sommige spelers niet afreizen naar deze toernooien, terwijl sommige spelers ook na één toernooi halsoverkop terug naar hun thuisland moesten omdat landen besloten om hun grenzen te sluiten.

"De PDC begreep zelf ook wel dat dat heel erg rot was omdat er op die manier sprake was van een soort competitievervalsing, maar ze konden het niet meer op het allerlaatste moment afgelasten", vertelde Van Gerwen in gesprek met NU.nl.

Echter vond de Vlijmenaar het niet vreemd dat deze toernooien door gingen. In dezelfde week werd er zelfs nog een speelronde van de Premier League Darts afgewerkt in Liverpool. Daar waren duizenden fans aanwezig.

"Dat vond ik zelf niet zo apart, omdat ze in Engeland niet zover zijn als in Nederland. Zij lopen daar een dikke week achter op ons. Ik neem aan dat er in elk land, dus ook in Engeland, genoeg deskundigen rondlopen die weten wat ze doen.''

"Het belangrijkste is dat het virus goed wordt bestreden. Ik blijf de komende tijd in elk geval binnen. Dat roepen het kabinet en het RIVM niet voor niets. Ik heb natuurlijk ook een vrouw die hoogzwanger is, dus dan moet je wel een beetje opletten."

Kleinschalig toernooi tussendoor

Afgelopen week hebben PDC-spelers een mail gehad waarin stond dat de bond zijn best doet om spelers tegemoet te komen in deze onzekere tijd, waarin zij ook geen prijzengeld kunnen verdienen.

In de wandelgangen gaat het verhaal dat PDC-voorzitter Barry Hearn bezig is om kleinschalige toernooien te organiseren. Van Gerwen bevestigde dat gerucht.

"Ik weet dat de PDC wat spelers heeft gepolst om wat voor streaming te doen, maar dat gaat voor de Europeanen lastig worden. Wij komen niet aan de overkant en ik ga niet zwemmen. Ik sta er zo in: er moet pas weer iets doorgaan als alle betrokkenen erbij kunnen zijn. Je moet niet iets afwerken met alleen maar Engelsen."

Van Gerwen wil pas weer darten als iedereen aanwezig kan zijn: 'Je moet niet iets afwerken met alleen maar Engelsen'
Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts
Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties