Stompé haalt herinneringen op aan overleden Fitzmaurice: 'Hij was absoluut geen objectieve scheidsrechter'

Martin Fitzmaurice overleed vijf jaar geleden op 75-jarige leeftijd. Co Stompé blikte in de podcast 'Iedereen houdt van darten' terug op deze iconische Master of Ceremonies.

Fitzmaurice was 25 jaar lang de vaste Master of Ceremonies op Lakeside en ook diverse andere grote toernooien. "Hij had een waanzinnig gevoel voor humor en wist bijzonder veel mensen te entertainen. Daarnaast was hij echter ook een dictator, hij dacht dat hij eigenaar was van alle dartstoernooien en de macht had over alles en iedereen. Maar dan had hij een slechte klant aan de Nederlanders die zich, in tegenstelling tot de meeste Engelse spelers, niet de les lieten lezen'', aldus Stompé.

Vriend van Adams

De man, die door zijn imposante postuur de bijnaam 'The Fatman' kreeg, had nog wel meer rare trekjes. "Hij was absoluut geen objectieve scheidsrechter. Zo was Martin Adams een grote vriend van hem. Als je tegen Adams moest spelen begon Fitzmaurice je een halfuur voor de wedstrijd af te zeiken om je bewust op te naaien. Zelf was ik er te aardig voor, maar ik heb verschillende spelers kwaad naar buiten zien lopen", lacht Stompé.

Lees meer over:
BDO Co Stompé

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties