THROWBACK VIDEO: Bob Anderson pakt wereldtitel in 1988 na zege op Lowe in finale

Januari was doorgaans de maand waarin het wereldkampioenschap van de BDO werd gespeeld. Door de ondergang van deze bond wordt dit toernooi dit jaar niet meer gespeeld. Daarom blikken we deze maand terug op enkele finales uit het verleden.

In 1988 ging de finale van het BDO-WK tussen Bob Anderson en John Lowe. Voor Anderson was het zijn eerste WK-finale, na een ijzersterke serie tot aan de eindstrijd. Hij begon met een 3-1 zege op Bert Vlaardingerbroek en versloeg daarna Russell Stewart (3-0), Peter Evison (4-0) en Rick Ney (5-0) zonder setverlies. Bovendien gooide hij in al die partijen telkens minstens 97 gemiddeld.

Hij trof Lowe in de finale, die in de halve eindstrijd had gewonnen van vijfvoudig wereldkampioen Eric Bristow (5-2). Het werd echter geen derde wereldtitel voor Lowe, maar een eerste titel voor Anderson, die de finale met 6-4 naar zich toetrok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties