VERGETEN DARTERS - Albertino Essers: 'The Sensation die even gestopt werd door darteritus'

In deze rubriek halen we regelmatig herinneringen op aan een 'vergeten darter' uit het verleden. Vandaag is het de beurt aan de Nederlander Albertino Essers, die viermaal aantrad op het BDO WK maar ook een tijdje af te rekenen had met darteritus.

Albertino Essers maakte zijn intrede op de BDO-Tour in 2002 en zette meteen enkele sterke prestaties neer. Kwartfinales op de England en Denmark Open en het bereiken van de laatste zestien op de British Open en World Masters zorgden ervoor dat hij begin januari 2003 een eerste keer naar Lakeside mocht voor het BDO WK. De Nederlander had het echter niet getroffen met de loting en ging in de openingsronde onderuit tegen de latere finalist Ritchie Davies.

'The Sensation' was echter gelanceerd en bereikte later dat jaar met de Nederlandse ploeg de finale op de WDF World Cup. Ook in verschillende andere toernooien presteerde hij uitstekend, zodat hij begin 2004 opnieuw naar Lakeside mocht. Net als het jaar voordien ging Essers er in de eerste ronde uit, ditmaal was de Australiër Steve Duke met 3-1 te sterk. Niet alleen zijn tegenstander speelde Essers parten, misschien nog wel veel meer de darteritus waar hij die jaren mee sukkelde. Door nervositeit slaagde hij er vaak slechts met moeite in om de pijl naar het bord te werpen.

Essers herpakte zich echter in 2005 en won met de Belgium Open het grootste toernooi uit zijn carrière. Na een jaar afwezigheid kwalificeerde hij zich ook opnieuw voor het BDO WK. Dat hij verlost was van darteritus bewees hij in de eerste ronde door met een ongelooflijke stunt uit te pakken. Ex-wereldkampioen Ted Hankey werd immers met 3-1 huiswaarts gestuurd door de Nederlander. In de tweede ronde moest hij uiteindelijk na een bijzonder spannende partij met 4-2 het onderspit delven tegen Paul Hogan.

In 2007 was Essers er een laatste keer bij op het BDO WK. En weer deed hij zijn naam van 'giantkiller' alle eer aan. In de eerste ronde rekende hij na een thriller van formaat af met Gary Anderson. Opnieuw bleek de tweede ronde echter zijn eindstation na een 4-1 nederlaag tegen Paul Hanvidge.

Nadien verdween Essers van het internationale circuit, in 2012 kwam hij voor het laatst in actie op de German Gold Cup waar hij de laatste 64 bereikte. De intussen 51-jarige Nederlander speelt wel nog steeds competitie in eigen land.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties