Stephen Bunting heeft opnieuw een comeback verricht op de World Matchplay. Na Gerwyn Price kon ook Ian White een voorsprong niet verzilveren tegen ‘The Bullet’, die na verlenging met 14-12 wist te winnen.

De voormalig Lakeside-kampioen overleefde in de reguliere wedstrijd vijf matchdarts, dwong een verlenging af en brak White in de 25ste leg. Bunting klaarde de klus vervolgens met een 49 check-out en bereikte voor het eerst in zijn carrière de laatste acht op de World Matchplay.

Na dertien legs leek er helemaal niks aan de hand voor White, die op een gemakkelijke overwinning afstevende met een 9-4 voorsprong. ‘The Diamond’ miste weliswaar hier en daar wat dubbels, maar was scorend een paar klasses beter dan zijn landgenoot.

Bunting wist vervolgens een tandje hoger op te schakelen en met drie 14-darters kwam de darter uit St. Helens terug tot 8-9. Hij miste drie kansen om de stand helemaal gelijk te trekken, waarna White via dubbel 4 op één leg van de zege kwam (10-8).

In zijn eigen negentiende leg liet White keurig 32 over na twaalf pijlen, maar liet drie matchpijlen op dubbel 16 onbenut. Bunting stond op tops te wachten en brak met zijn eerste breakkans terug met een 13-darter. ‘The Bullet’ slaagde er in de twintigste leg wel in om voor de gelijkmaker (10-10) te zorgen nadat White nog eens twee matchdarts liet liggen.

Met een 14-darter in de 23ste leg kwam Bunting voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (12-11), maar White brak direct terug met een 60 check-out.

‘The Diamond’ kreeg vervolgens drie beurten de kans om 84 weg te poetsen, maar dat mislukte nadat hij zich bij zijn tweede poging dood gooide met zijn eerste pijl. Via dubbel 10 kwam Bunting op 13-12, waarna de Czech Darts Open-finalist met een 49 finish zich plaatste voor de kwartfinale in Blackpool.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

 

 

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek