Corey Cadby heeft zich afgemeld voor deelname aan de World Series of Darts Finals. De voormalig jeugdwereldkampioen was betrokken bij een auto-ongeluk en liep daarmee een gebroken arm op.

De Australiër wordt op de World Series of Darts Finals vervangen door Royden Lam, de succesvolste Aziaat tijdens het World Series-cyclus.

De World Series of Darts Finals is het eindtoernooi van het World Series-circuit 2018. De acht beste spelers van deze tour kregen een automatische uitnodiging en zijn direct geplaatst voor de tweede ronde. Dit geldt ook voor Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, die in hetzelfde kwart worden ingedeeld.

Vervolgens wordt het deelnemersveld aangevuld met de vier hoogste spelers op de wereldranglijst die niet in de top-8 van de World Series-ranking staan. De schifting vond na de World Grand Prix plaats, met Daryl Gurney, Dave Chisnall, Ian White en Gerwyn Price als resultaat.

Nieuwe opzet

In de voorgaande jaren werden op willekeurige basis acht wildcards uitgedeeld. Dat is veranderd, deze plaatsen worden nu besteed aan spelers die zich hebben laten gelden tijdens de World Series 2018. Onder meer Dimitri van den Bergh, Kyle Anderson, Gerwyn Price, Jamie Lewis en Royden Lam hebben op deze manier een invitatie ontvangen.

Wat wel ongewijzigd is gebleven, is dat Tour Card-houders via een kwalificatietoernooi een startplek kunnen bemachtigen. Tijdens het kwalificatietoernooi op 19 oktober zijn vier startbewijzen te verdienen.

World Series of Darts Finals 2018
Voorlopig deelnemersveld
Top-8 World Series Order of Merit (direct geplaatst voor tweede ronde)

1 Peter Wright
2 Rob Cross
3 Michael van Gerwen
4 Gary Anderson
5 Michael Smith
6 Raymond van Barneveld
7 Mensur Suljovic
8 Simon Whitlock

Top-4 geschoonde PDC Order of Merit 
Daryl Gurney, Dave Chisnall, Ian White en Gerwyn Price

Internationale uitnodigingen
James Wade, Dimitri Van den Bergh, Kyle Anderson, Damon Heta, Raymond Smith, Jamie Lewis, Dawson Murschell en Royden Lam

Vier winnaars uit kwalificatietoernooi
*Vrijdag 19 oktober in Barnsley

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek