Een opgeleefde Rob Cross is één van de grote favorieten voor de eindzege op de World Matchplay. ‘Voltage’ maakt dit jaar een veel betere indruk dan 2018, toen hij veelal uitgeblust voor de dag kwam.

Cross deed al tweemaal eerder mee aan de World Matchplay en telkens was de tweede ronde het eindstation. De oud-wereldkampioen heeft genoten van zijn eerdere optredens in Blackpool.

”Ik houd van deze locatie”, zegt Cross over de Winter Gardens. ”Het publiek daar is uniek, een fantastische speellocatie om te spelen. Gewoon een geweldige plek, het valt haast niet uit te leggen”, vertelt de darter uit Hastings tegen The Darts Show.

”De fans zijn erg respectvol daar. Ze kijken naar het darten, dat kan je aan hun reactie na bepaalde gebeurtenissen zien. Ik kan niet wachten om weer terug te keren naar deze locatie.”

Cross kan in de eerste ronde aan de bak, want debutant Chris Dobey is zijn tegenstander in de eerste ronde. ”Chris is een gevaarlijke tegenstander”, weet de nummer twee van de wereld.

”Ik zal scherp moeten zijn. Als je naar de loting kijkt dit jaar, denk ik dat dit de sterkst bezette editie van de World Matchplay ooit is. Misschien zelfs wel het sterkste toernooi ooit.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek