Met diverse acties is er tijdens de World Matchplay liefst 32.000 pond bijeen gegooid voor de Britse stichting Stroke Association.

Deze stichting ondersteunt mensen die een beroerte hebben gehad. De donatie aan de Stroke Association wordt gemaakt door Betfred, toernooisponsor van de World Matchplay.

Per gegooid 180-score zou er vijftig pond overgemaakt worden. In totaal werd de hoogst mogelijke score in darts 333 gegooid tijdens het toernooi. Dat bracht de teller op 16.650 pond.

Tevens was aangekondigd dat wanneer het aantal 180-scores van de editie in 2019 (330 stuks) werd overtroffen, een bonus van tienduizend pond zou volgen. Daardoor liep de donatie al snel op naar 26.650 pond.

Tot slot deden de deelnemers aan de World Matchplay mee aan een Nine-Dart Challenge. Ze kregen ieder negen pijlen en per gescoord punt kwam er een pond bij. Dit bracht het totale bedrag op 32.000 pond.

Toevallig detail is dat er vorig jaar ook 32.000 pond werd opgehaald tijdens de World Matchplay. Toen werd het bedrag overgemaakt aan de stichting Parkinson’s UK.

Tags:

Author: Pieter Verbeek