Aileen de Graaf en Sharon Prins hebben wel oren naar deelname aan het WK Darts bij de PDC. Eerder maakte de professionele dartsbond bekend dat twee dames een plek krijgen in het uitgebreide deelnemersveld.

De PDC organiseert twee kwalificatietoernooien. Één voor Britse dames en één voor vrouwelijke darters uit de rest van de wereld. Spelers als De Graaf en Prins kunnen aan het tweede kwalificatietoernooi meedoen.

”Een mooie promotie voor het vrouwendarts. Ik zou het geweldig vinden”, zegt Prins in gesprek met RTL Nieuws. Aan het niveau zal het volgens haar niet liggen.

”Ik denk dat zij ons toch wel volgen. Ze zien ook wel dat we een bepaald niveau hebben en met de mannen mee kunnen komen. De beste mannen gooien gemiddeld 100, wij rond de 90 en soms ook tegen de 100. Leuk dat ze ons als vrouwen nu een kans geven.”

De Graaf, tweevoudig halvefinalist op Lakeside, zou het ook ‘prachtig’ vinden om mee te doen in Alexandra Palace. “Ik ben nog nooit in zo’n zaal geweest, het is daar volgens mij gigantisch rumoerig”, denkt de Noord-Hollandse.

Een favoriete tegenstander op het PDC WK heeft De Graaf niet. Wel hoopt ze iemand te treffen waarvan ze kan winnen. “Een rondje verder komen is natuurlijk ook leuk. Ik zou best tegen Michael van Gerwen willen spelen, dat lijkt mij geweldig… maar er meteen eraf gegooid worden, wil je natuurlijk ook niet.”

Foto: Facebook

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek