Danny Noppert heeft zich in zijn debuutjaar bij de PDC geplaatst voor de World Grand Prix. ‘Noppie’ haalde zondagmiddag de kwartfinale van de International Darts Open door Mensur Suljovic met 6-4 te verslaan.

Hierdoor passeerde Noppert zijn landgenoten Ron Meulenkamp en Jelle Klaasen op de kwalificatieranking. ‘The Cobra’ viel uit de top-16 van de geschoonde Pro Tour-ranking en grijpt zo naast deelname aan de World Grand Prix.

De zestiende plaats is momenteel in handen van Meulenkamp, die nog door twee spelers ingehaald kan worden. Ryan Searle en James Richardson steken ‘The Bomb’ voorbij wanneer één van deze twee spelers het Euro Tour-toernooi in Riesa weet te winnen.

Jeffrey de Zwaan is door de resultaten van zondagmiddag op de International Darts Open ook zeker van kwalificatie voor het toernooi in Dublin. ‘The Black Cobra’ maakte eerder dit jaar zijn debuut op de World Matchplay, waar hij de halve finale wist te bereiken. Jermaine Wattimena, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen waren eerder al zeker van deelname aan de World Grand Prix.

De World Grand Prix wordt dit jaar van 30 september tot en met 6 oktober in Dublin gespeeld. Daryl Gurney is de titelverdediger, nadat hij vorig jaar in de finale te sterk was voor Simon Whitlock. John Henderson was de grootste verrassing van het toernooi. De Schot was verantwoordelijk voor de uitschakeling van onder meer Van Gerwen en Van Barneveld.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek