Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena mogen dit jaar eenmaal in actie komen tijdens de speelrondes van de Premier League Darts in Ahoy Rotterdam.

Het Nederlandse tweetal behoort tot de negen zogenoemde ‘challengers’. Naast de negen vaste spelers, heeft de PDC er opnieuw voor gekozen om negen gastspelers te selecteren die eenmaal tegen zo’n vaste speler mag gooien in de Premier League Darts.

De Zwaan behoorde vorig jaar ook al tot de geselecteerden. The Black Cobra verloor toen in een volgepakt Ahoy van Rob Cross. De Leidschendammer krijgt op 25 maart een tweede kans in de Nederlandse havenstad. Wattimena debuteert een dag later in de prestigieuze dartscompetitie.

Eerder maakte de PDC al John Henderson en Fallon Sherrock bekend als gastspelers. De overige negen spelers werden woensdag bekendgemaakt. Zo krijgen Jonny Clayton en William O’Connor de kans om voor eigen publiek te schitteren in respectievelijk Cardiff en Dublin.

Luke Humphries mag net als vorig jaar in Exeter aantreden. De twee resterende plekken gingen naar Stephen Bunting (Liverpool) en Chris Dobey (Newcastle), die beiden uit deze streek afkomstig zijn.

Vaste deelnemers Premier League Darts 2020

Michael van Gerwen
Peter Wright
Gerwyn Price
Rob Cross
Michael Smith
Gary Anderson
Daryl Gurney
Nathan Aspinall
Glen Durrant

Challengers

John Henderson
Fallon Sherrock
Jonny Clayton
William O’Connor
Luke Humphries
Stephen Bunting
Chris Dobey
Jeffrey de Zwaan
Jermaine Wattimena

Tags:

Author: Pieter Verbeek