De deelnemers aan het nieuwe seizoen van de Premier League zijn bekend. Nathan Aspinall en Glenn Durrant zullen gaan debuteren in de prestigieuze competitie, die ook twee avonden in Ahoy zal verschijnen. Daarnaast zijn ook de ‘vaste’ namen erbij.

De top-vier van de nieuwe Order of Merit is er sowieso bij. Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen valt daaronder, net als kersvers wereldkampioen Peter Wright. Gerwyn Price en Rob Cross complementeren de top-vier. De overige vijf spelers worden uitgenodigd door de PDC, in overleg met SkySports.

Dit jaar is de keuze gevallen op Gary Anderson, Michael Smith, Nathan Aspinall, Glenn Durrant en Darly Gurney. Anderson schopte het op het afgelopen WK tot de kwartfinale. De Schot keert weer terug, nadat hij de 2019-editie miste als gevolg van een blessure. Smith kende een vroege exit op het afgelopen WK, maar kende een goed jaar en speelde bovendien vorig jaar nog de WK-finale.

Aspinall debuteert dus, nadat hij voor het tweede jaar op rij de halve finale van het WK haalde. In de nieuwe wereldranglijst is hij bovendien de nummer acht van de wereld. Mede-debutant Durrant stapte over van de BDO en maakte direct indruk. Gurney is de afgelopen jaren eveneens een vaste waarde geworden in de Premier League.

De tiende deelnemer bestaat uit contenders, net zoals we vorig jaar al zagen. Twee van die contenders zijn al bekend: Fallon Sherrock en John Henderson. De overige namen zullen in de komende weken volgen, alsmede het speelschema. Ten opzichte van vorig jaar zijn Raymond van Barneveld (gestopt), James Wade en Mensur Suljovic er niet meer bij.

Author: Joris Verwijst