Jeffrey de Zwaan was maandag niet ontevreden toen de uitslag van zijn MRI-scan bekend werd. The Black Cobra kampt met een verkalking van de pezen in zijn schouder.

Als gevolg van deze diagnose moest De Zwaan zich afmelden voor de PDC Home Tour, waarin hij eigenlijk woensdagavond in actie zou komen. In plaats daarvan wacht hem binnenkort wellicht een operatie, zo vertelt hij aan Dartsnieuws.

”Woensdag moet ik nog een röntgenfoto laten maken en dan hoor ik donderdag of en eventueel wanneer ik een operatie heb. Ik heb een verkalking op de pezen van mijn schouder en dat wordt waarschijnlijk met een kleine operatie weggehaald.”

De opluchting zat hem vooral in het feit dat De Zwaan bang was dat er een botsplinter tegen zijn spier aandrukte. Dat is echter niet het geval. ”Het betreft een kleine ingreep en niet een operatie waarbij in dingen gesneden moet worden”, zo verduidelijkt hij.

De verkalking op zijn schouder komt bovenop een hardnekkige slijmbeursontsteking. ”Eigenlijk is het een overbelasting op overbelasting. Het was een slijmbeursontsteking en daar ben ik doorheen gegaan.”

”Eerst moet ik twee weken herstellen van de operatie aan mijn schouder en vervolgens moet ik eigenlijk vier tot zes maanden rust nemen voor de slijmbeursontsteking. Daarvan heb ik nu één maand achter de rug. Nu komt dat het beste uit vanwege de coronacrisis.

De PDC heeft momenteel alle rankingtoernooien in mei en juni afgelast. Of De Zwaan in juli weer zou kunnen gaan darten? ”Dat weet ik nog niet, dat hangt af van het herstel. Met de slijmbeursontsteking kan ik eventueel nog wel wat dingen doen. Ik zou het dan rustig op kunnen bouwen met bijvoorbeeld een half uurtje trainen. Als we weer gaan beginnen, ga ik wel meedoen. Als het dan niet gaat, dan heeft het voor mij geen zin”, aldus de Leidschendammer.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek