Jeffrey de Zwaan heeft zaterdagavond voor het eerst in zijn carrière gewonnen van Rob Cross. ‘The Black Cobra’ versloeg de oud-wereldkampioen met 6-3 in de tweede ronde van de European Darts Grand Prix.

Cross ontpopte zich tot een ware angstgegner voor De Zwaan in de eerdere onderlinge duels. Na een nederlaag op de Euro Tour in september 2018, verloor de Leidschendammer ook op het WK Darts van ‘Voltage’.

Dit jaar zat de Engelsman hem eveneens al twee keer dwars. Allereerst bij het debuut van De Zwaan in de Premier League Darts in Rotterdam, waarbij de Nederlander ondanks een veelbelovende start met 7-4 onderuit ging. Vorige week stonden de twee tegenover elkaar tijdens de Austrian Darts Open in Oostenrijk. Toen kreeg De Zwaan drie matchdarts om te winnen, maar de overwinning ging opnieuw naar zijn Engelse kwelgeest.

In Sindelfingen stond de World Matchplay-halvefinalist eindelijk aan de goede kant van de streep, al moest hij wel heel veel moeite doen om daadwerkelijk de zege binnen te slepen. Na een gelijkopgaande start kwam De Zwaan dankzij een 13-darter en een 14-darter op een 4-2 voorsprong.

Cross brak terug via dubbel 10, maar ‘The Black Cobra’ zette de marge meteen weer op twee legs met een knappe 11-darter. De Zwaan had in de negende leg liefst elf matchdarts nodig om Cross eindelijk te verslaan. De tweevoudig PDC-rankingtoernooiwinnaar speelt zondagmiddag in de derde ronde tegen Michael Smith.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema European Darts Grand Prix

Zaterdag 11 mei
Tweede ronde
Avondsessie

Rob Cross (89.25) 3-6 (90.24) Jeffrey de Zwaan
Darren Webster v Vincent van der Voort
Daryl Gurney v Chris Dobey
Mensur Suljovic v Steve Beaton
Adrian Lewis v Jamie Hughes
Max Hopp v Nathan Aspinall
Michael van Gerwen v Brendan Dolan
Peter Wright v Niels Zonneveld

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek