Op de Dutch Darts Masters zijn er voor het Nederlandse publiek volop mogelijkheden om hun eigen helden aan te moedigen, want liefst tien Nederlanders maken deel uit van het hoofdtoernooi.

De Dutch Darts Masters is het enige Nederlandse Euro Tour-toernooi op de dartskalender en wordt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei gespeeld. Het toernooi bestaat uit de top-16 geplaatste spelers via de Pro Tour Order of Merit en 32 winnaars van diverse kwalificatietoernooien.

De afgelopen jaren werd dit toernooi gedomineerd door Michael van Gerwen. De Vlijmenaar won de laatste vijf edities en versloeg Steve Lennon vorig jaar in de finale met 8-5. Van Gerwen is op de Dutch Darts Masters 2019 de nummer één van de plaatsingslijst. Ook Jermaine Wattimena behoort tot de spelers met een beschermde status en heeft een vrijstelling in de eerste ronde.

Via het Europese kwalificatietoernooi voor spelers met een Tour Card wisten Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Danny Noppert af te dwingen voor dit evenement. Via de Home Nation Qualifier op donderdag 23 mei werden nog vijf Nederlanders aan het deelnemersveld toegevoegd. Erik Hol, Jimmy Hendriks, Danny van Trijp, Wesley Plaisier en Alexander Merkx kwamen hier als winnaars uit de strijd.

Bij het Britse kwalificatietoernooi kwamen onder meer Steve Beaton, Michael Smith, Nathan Aspinall, Glen Durrant en Kyle Anderson als winnaars uit de strijd. Bekende namen als Rob Cross, James Wade, Peter Wright en Gerwyn Price behoren net als Van Gerwen en Wattimena tot de top-16 geplaatste spelers op de Dutch Darts Masters.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Michael van Gerwen is dit jaar opnieuw de titelverdediger op de Dutch Darts Masters.

Foto: Kelly Deckers/PDC Europe

Deelnemersveld Dutch Darts Masters 2019

Top-16 geplaatste spelers

1 Michael van Gerwen
2 Ian White
3 Daryl Gurney
4 Gerwyn Price
5 James Wade
6 Peter Wright
7 Rob Cross
8 Mensur Suljovic
9 Dave Chisnall
11 Ricky Evans
11 Joe Cullen
12 Simon Whitlock
13 Jonny Clayton
14 Stephen Bunting
15 Darren Webster
16 Jermaine Wattimena

UK Qualifiers

Steve Beaton
Michael Smith
Nathan Aspinall
Mervyn King
Ryan Harrington
Harry Ward
Mickey Mansell
Ritchie Edhouse
Keegan Brown
Ross Smith
Glen Durrant
Luke Woodhouse
William O’Connor
Alan Norris
Kyle Anderson
Brendan Dolan
Andy Boulton
Ryan Joyce

European Qualifiers

Rowby-John Rodriguez
Krzysztof Ratajski
Danny Noppert
Max Hopp
Raymond van Barneveld
Vincent van der Voort

Home Nation Qualifiers

Erik Hol
Jimmy Hendriks
Danny van Trijp
Wesley Plaisier
Alexander Merkx

Associate Member Qualifier

Mike de Decker
Florian Hempel

Nordic & Baltic Qualifier

Dennis Nilsson

East European Qualifier

Pál Székely

Tags:

Author: Pieter Verbeek