Phil Taylor keert definitief niet terug op het dartscircuit. The Power hintte tweemaal op een terugkeer, maar heeft besloten om niet uit zijn pensioen te komen.

“Het PDC circuit is zo ontzettend druk. Kijk ook naar het WK, de spelers hebben maar twee weken om zich goed voor te bereiden. Dat is waarom ik het niet meer kon volhouden”, legde Taylor uit aan Live Darts. “Daarnaast krijg ik in juni een nieuwe heup.”

Een nieuwe heup was nodig na dertig jaar darten. “Je staat altijd stil op één been, soms wel zes tot acht uur per dag. Dat heeft me fysiek gesloopt. Dat maakt een comeback in een sport waarin je tegenwoordig gewoon de hele week op pad moet zijn absoluut onmogelijk.”

De 16-voudig wereldkampioen blijft wel actief op het demonstratiecircuit. In 2020 gaat de Engelse darter een aantal demonstraties samen met Raymond van Barneveld afwerken.

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek