Phil Taylor heeft opnieuw gesproken over een mogelijke comeback op het dartscircuit. In een interview met Sky Sports vertelt ‘The Power’ dat hij de clashes met Michael van Gerwen en Gary Anderson mist.

De Engelse dartslegende won in zijn carrière 214 professionele toernooien, waaronder 85 majors en zestien wereldtitels. Na de verloren WK-finale in 2018 tegen Rob Cross, nam Taylor afscheid van het PDC-circuit.

Onlangs kwam zijn pijlenleverancier Target met een revolutionaire ontwikkeling met betrekking tot de dartpunten, die in de barrels geschroefd worden. Hierdoor kunnen spelers voortaan razendsnel van punten wisselen. Deze ontwikkeling heeft Taylor aan het denken gezet over een eventuele comeback op het grote podium.

”Ik heb enorm genoten van mijn pensioen. Maar met al deze nieuwe ontwikkelingen… Het is net alsof je als autocoureur een gloednieuwe auto krijgt”, zo schetst de 59-jarige darter uit Stoke-on-Trent.

”Het zou leuk zijn om nog eens een poging te wagen. Zeker om tegen Van Gerwen en Anderson te spelen, dat mis ik af en toe wel. Er wordt gezegd dat de oefenruimte tegenwoordig levenloos is. Het is erg stil en niemand maakt meer pret. De jongelingen staan daar maar met iPods in hun oren. Vroeger zorgden Adrian (Lewis, red.) en ik voor de sfeer.”

Volgens Taylor heeft de sport te weinig echte karakters. Dat is volgens hem het gevolg van het vele geld dat tegenwoordig in de dartssport omgaat. Hierdoor zijn spelers professioneler dan vroeger.

”De sport is echt serieus geworden nu er om zoveel geld gestreden wordt en dat snap ik ook wel. Als je niet goed presteert, kan het zomaar snel afgelopen zijn met je carrière. Als sommige professionals niks doen om zichzelf te ontwikkelen, dan gaan ze razendsnel omlaag op de rankings.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek