Na tien van de twaalf toernooien op de Aziatische Tour van de PDC zijn drie van de vier WK-startplekken vergeven. Lourence Ilagan, Seigo Asada en Royden Lam kunnen zich opmaken voor deelname aan het dartspektakel in Alexandra Palace.

Het drietal wist ieder al minimaal twee toernooizeges te boeken op de PDC Asian Tour. Per toernooi wordt tienduizend dollar aan prijzengeld verdeeld. De winnaar krijgt 3600 dollar, het bereiken van de laatste 32 levert vooralsnog 70 dollar op. Met het verzamelde prijzengeld wordt vervolgens een ranglijst gevormd.

Deze ranking werd door de PDC gebruikt om wildcards uit te delen voor de World Cup of Darts en de Shanghai Darts Masters. De top-4 van de Aziatische Tour wordt aan het einde van het seizoen uitgenodigd voor deelname aan het WK Darts 2019.

De strijd om het vierde WK-ticket gaat tussen Noel Malicdem en Paul Lim. Momenteel ligt het voordeel bij eerstgenoemde, die een voorsprong van 400 dollar moet verdedigen tijdens de laatste twee toernooien op de Aziatische Tour.

Foto: @Jetze_janP

Tags:

Author: Pieter Verbeek