Glen Durrant heeft dinsdag na dertig jaar dienstverband zijn werkcollega’s vaarwel gezegd. ‘Duzza’ richt zich vanaf nu volledig op zijn dartscarrière bij de PDC.

De drievoudig Lakeside-kampioen begon in 1989 als assistent-makelaar. In 1996 maakte Durrant promotie tot huizenmakelaar in de wijk waar hij als kind opgroeide. Na een overname van zijn toenmalige werkgever in 2001, maakte de Engelsman in 2002 opnieuw promotie.

”Toen kreeg ik mijn droombaan”, zegt Durrant op de website van zijn laatste werkgever Beyond Housing. Dat zorgde ervoor dat ik pas echt volwassen werd. Het is toepasselijk dat ik in het hetzelfde kantoor als toen afscheid neem van deze baan.”

In 2005 kende de darter uit Middlesbrough zijn eerste dartssucces, toen hij de laatste acht haalde tijdens de World Masters. Durrant maakte vervolgens flink progressie en won in 2015 zijn eerste BDO-major. In 2017, 2018 en 2019 pakte de voormalig nummer één bij de BDO zelfs de titel op Lakeside. In januari maakte Durrant de overstap naar de PDC, waar hij in februari al zijn eerste toernooizege wist te boeken.

Om de kans om meer succes te vergroten, besloot ‘Duzza’ om full-time darter te worden. ”Het was geweldig om bij Beyond Housing te werken en ik heb geweldige vrienden gemaakt tijdens dit avontuur. Nu is het tijd om mij te richten op mijn dartscarrière.”

”De steun van mijn management en collega’s was geweldig. Zonder die steun was het niet mogelijk geweest om mijn dartsdromen na te jagen. Ik ga iedereen ontzettend missen, maar ik blijf in contact en ik weet zeker dat ik gesteund blijf worden”, besloot de afzwaaiende Durrant.

Tags:

Author: Pieter Verbeek