Glen Durrant is van mening dat hij recht heeft op deelname aan de Grand Slam of Darts als BDO-kampioen.

De Engelsman won eerder dit jaar zijn derde Lakeside-titel op rij en maakte vervolgens de overstap naar de PDC. Ondanks twee Pro Tour-titels heeft Durrant zich virtueel nog niet geplaatst voor de Grand Slam of Darts.

Echter krijgen Euro Tour-winnaars en televisiefinalisten voorrang op de winnaars van Pro Tour-toernooien. Hierdoor is ‘Duzza’ voorlopig afhankelijk van de BDO om als de kampioen van die bond mee te mogen doen in Wolverhampton.

BDO-voorzitter Des Jacklin maakt binnenkort bekend welke acht BDO-spelers mee mogen doen aan de Grand Slam. PDC-baas Barry Hearn riep zijn collega op om Durrant samen met Mikuru Suzuki (dameswereldkampioene) en Leighton Bennett (BDO-jeugdwereldkampioen) te selecteren.

Durrant zou het een eer vinden om zijn oude bond te representeren. ”Normaal gesproken is Hearn de baas en wat hij zegt, komt doorgaans uit. Maar Des is bezig met grote dingen binnen de BDO”, vertelt de darter uit Middlesbrough aan Live Darts.

”Vorige week was ik te gast bij de BDO World Trophy en het was geweldig. Er waren tekenen van verbetering. De locatie was fantastisch en het publiek ook. Volgens mij deden de spelers het ook goed.”

”Des kan zelf zijn eigen beslissingen nemen en hij moet bepalen of hij mij in de Grand Slam of Darts wil. Maar naar mijn mening zouden de PDC- en BDO-kampioen beiden deelnemen. Maar dat is slechts mijn mening.”

”Ik accepteer elke beslissing. Als ik mij als PDC-speler plaats, prima. Als ik daar als BDO-darter heenga, is dat fantastisch. Wat er ook gaat gebeuren, ik accepteer het.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek