Team Brazilië heeft zijn tweekoppige selectie voor de World Cup of Darts rond. Afgelopen weekend werd er een kwalificatietoernooi gespeeld om de tweede startplek te bepalen.

Diogo Portela was als PDC-speler al zeker van een plek in ‘A Seleção’. Portela verhuisde enkele jaren geleden van Brazilië naar het Verenigd Koninkrijk om aan zijn dartscarrière te werken. Hij maakte vorig jaar ook onderdeel uit van het team, toen Brazilië zijn debuut maakte op de World Cup of Darts.

Portela wordt dit jaar bijgestaan door Bruno Rangel. De Braziliaan wist het kwalificatietoernooi te winnen. Rangel kwam in het verleden driemaal in actie op de WDF World Cup.

Het Nederlandse team bestaat zo goed als zeker uit Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Team Nederland is de titelverdediger op dit toernooi. Peter Wright en Gary Anderson verdedigen Schotland op de World Cup of Darts.

Rob Cross gaat zijn debuut maken namens Team Engeland. Cross is momenteel de nummer drie van de wereld, met ruime voorsprong op landgenoten Dave Chisnall, Michael Smith en James Wade. Het verschil met ‘Chizzy’ en Michael Smith is 21,000 pond op de geschoonde ranking. Wade zit ruim 24,000 pond achter op ‘Bullyboy’.

Verder lonkt er een debuut voor Zoran Lerchbacher, Jonny Clayton en Dimitri van den Bergh. De afgelopen jaren werd Oostenrijk vertegenwoordigd door Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez. De kans is groot dat de tweede positie ditmaal wordt ingenomen door Lerchbacher, die ‘Little John’ voorbij is op de wereldranglijst.

De Belgische kleuren werden in de recente edities verdedigd door de gebroeders Kim en Ronny Huybrechts. Eerstgenoemde is zeker van zijn plek, maar ‘The Hurricane’ krijgt vermoedelijk Dimitri van den Bergh aan zijn zijde dit jaar.

Jamie Lewis en Jonny Clayton strijden om de tweede plek in Team Wales. Gerwyn Price is uiteraard de kopman van deze ploeg. Clayton is momenteel de tweede Welshman op de PDC Order of Merit, maar het verschil met Lewis is drieduizend pond.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek