Jeffrey de Zwaan heeft op de eerste dag van de Europese Q-School zijn Tour Card terug gewonnen. ‘The Black Cobra’ versloeg Dirk van Duijvenbode na een spannende finale met 5-4.

Van Duijvenbode was de enige speler die de Zuid-Hollander tot het uiterste wist te dwingen. De Zwaan stond op weg naar de finale slechts zeven legs af. ‘The Titan’ kende eveneens een sterke dag op de Q-School met zeges op onder meer Danny Noppert en Michael Rasztovits.

Het toernooi wordt gestart vanaf de ‘laatste 256’, waardoor sommige spelers dus in de voorronde starten. Met overwinningen vanaf de ‘laatste 128/tweede ronde’ kan je punten verzamelen. Met veel punten kan je na vier dagen Q-School alsnog een Tour Card verdienen, zonder dat je een keer een dagzege boekt.

De winnaar van elke speeldag krijgt een PDC Tour Card. De top-6 van de Europese Q-School Order of Merit krijgen daarnaast ook toegang tot het PDC-circuit in 2018 en 2019.

Lees hier meer informatie over de Q-School.

Vijfde ronde
Jeffrey de Zwaan 5-2 Davy van Baelen
Robert Marijanovic 5-3 Marko Puls
Kim Viljanen 5-3 Jochen Graudenz
Gabriel Clemens 5-3 Vincent Kamphuis
Danny Noppert 5-2 Stefan Nilles
Krzysztof Ratajski 5-1 Brian Raman
Dirk van Duijvenbode 5-0 Jesus Noguera Perea
Michael Rasztovits 5-1 Michael Rosenauer

Kwartfinale
Jeffrey de Zwaan 5-3 Robert Marijanovic
Gabriel Clemens 5-4 Kim Viljanen
Danny Noppert 5-4 Krzysztof Ratajski
Dirk van Duijvenbode 5-4 Michael Rasztovits

Halve finale
Jeffrey de Zwaan 5-1 Gabriel Clemens
Dirk van Duijvenbode 5-3 Danny Noppert

Finale
Jeffrey de Zwaan 5-4 Dirk van Duijvenbode

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek