Raymond van Barneveld heeft een masterclass gegeven aan Peter Wright in de kwartfinale van de Unibet Masters. De 50-jarige liet niks heel van de Schot en zegevierde met 10-2.

De vijfvoudig wereldkampioen schoot als een wervelwind uit de startblokken. Dankzij onder meer drie 12-darters keek ‘Snakebite’ bij de eerste pauze tegen een 5-0 achterstand aan. Van Barneveld maakte vervolgens 6-0 met een 14-darter, waarna Wright zijn eerste leg pakte via een 91 finish.

Wright hield nogmaals zijn eigen leg, maar ‘Barney’ deed hetzelfde voor 8-2. De Nederlandse dartspionier brak zijn Schotse tegenstander daarna voor de vierde maal in de wedstrijd met zijn vierde 12-darter van de partij.

In zijn eigen twaalfde leg gaf Van Barneveld de nummer twee van de wereld geen kans meer om het duel te verlengen. Met een maximale score liet hij 78 over, die hij met twee pijltjes uit wist te gooien.

Doe mee aan het Premier League Darts Spel 2018.  Maak voor maar 5 euro kans op een 1e prijs van 88 euro en een minimale prijzenpot van 500 euro!

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek