In navolging van goede vriend Tony O’Shea, maakt ook Darryl Fitton in januari de overstap naar de PDC. ‘The Dazzler’ gaat proberen op Q-School een PDC Tour Card te bemachtigen, dat maakte hij maandag op Facebook bekend.

”Na zeventien jaar op het BDO-circuit te hebben gespeeld, inclusief zestien deelnames aan Lakeside, heb ik besloten om te stoppen met het spelen van BDO-toernooien. Één van de redenen waarom ik dit doe, is omdat ik dan minder hoef te reizen”, redeneert Fitton.

”Ik ga een poging wagen op de Q-School en ik kijk er naar uit om de Challenge Tour en diverse kwalificatietoernooien te spelen. Ik moet ongeveer drie maanden herstellen van mijn heupoperatie en dit helpt om het aantal reisuren te verminderen. Dit gaat er voor zorgen dat ik uiteindelijk weer op mijn best ben.”

In zijn BDO-periode wist Fitton twee majors te winnen. De publiekslieveling was de beste op de Finder Darts Masters in 2009 en won in 2016 de World Darts Trophy. In 2005, 2009 en 2017 stond Fitton in de halve finale op Lakeside.

‘The Dazzler’ deed ook mee op Lakeside 2018. Na een zwaarbevochten zege op Justin Thompson in de eerste ronde, sneuvelde Fitton in de tweede ronde tegen Glen Durrant.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek