De World Series of Darts verplaatst zich dit weekend naar Keulen, waar de derde editie van de German Darts Masters op het programma staat.

Na Düsseldorf en Gelsenkirchen wordt de German Darts Masters voor het derde opeenvolgende jaar in een andere speelstad afgewerkt. Vorig jaar was dat in het voetbalstadion van Schalke 04, dit jaar is de thuishaven van ijshockeyclub Kölner Haie gastheer.

Twee Nederlanders zijn uitgenodigd door de PDC om mee te doen aan dit World Series-toernooi. Raymond van Barneveld maakt zijn rentree op het internationale circuit tegen Gabriel Clemens, die dit jaar al twee Pro Tour-finales haalde. Michael van Gerwen treft de jonge Duitser Martin Schindler later op de avond.

Mensur Suljovic is de titelverdediger tijdens dit evenement. ‘The Gentle’ versloeg Dimitri van den Bergh vorig jaar in de finale met 8-2. Van den Bergh heeft voor deze editie geen invitatie gekregen. Dat geldt wel voor de Oostenrijker, die in de eerste ronde uitkomt tegen Maik Langendorf.

De Duitse ster Max Hopp treedt in de eerste ronde aan tegen oud-wereldkampioen Rob Cross. James Wade opent het toernooi tegen Kevin Munch, terwijl Gary Anderson de degens kruist met Nico Kurz. Daryl Gurney speelt tegen Christian Bunse, die sinds dit seizoen in het bezit is van een PDC Tour Card. Peter Wright bijt het spits af tegen Robert Marijanovic.

Speelschema German Darts Masters 2019

Vrijdag 12 juli
Eerste ronde

20:15 James Wade v Kevin Munch
20:45 Gary Anderson v Nico Kurz
21:15 Daryl Gurney v Christian Bunse
21:45 Peter Wright v Robert Marijanovic
22:15 Raymond van Barneveld v Gabriel Clemens
22:45 Mensur Suljovic v Maik Langendorf
23:15 Michael van Gerwen v Martin Schindler
23:45 Rob Cross v Max Hopp

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek