Mensur Suljovic is de winnaar geworden van de tweede editie van de German Darts Masters. ‘The Gentle’ was in de finale met 8-2 veel te sterk voor een moegestreden Dimitri van den Bergh.

Van den Bergh zorgde voor een stunt tegen Michael van Gerwen en Gary Anderson. Daarvoor won de Belg met 110 gemiddeld van Martin Schindler (6-0). Suljovic haalde de eindstrijd na zeges op achtereenvolgens Robert Marijanovic, Rob Cross en Peter Wright.

In de finale liet de Oostenrijker er geen gras over groeien. Met een reeks uitstekende finishes snelde de nummer zes van de wereld naar een 5-1 voorsprong.

Leg zeven ging via dubbel 16 naar Van den Bergh, alvorens de laatste leg voorafgaand aan de onderbreking met een 11-darter naar Suljovic ging. Na de pauze was de Belgische jeugdwereldkampioen niet in staat om de spanning terug te brengen. ‘The Gentle’ stond geen leg meer af en won zijn tweede titeltoernooi uit zijn carrière.

De Nederlanders speelden slechts een bijrol in Gelsenkirchen, dat met 22,000 toeschouwers goed gevuld was. Van Gerwen werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Van den Bergh. Raymond van Barneveld begon met een 6-0 overwinning op Manfred Bilderl, alvorens ‘Barney’ bij de laatste acht met 8-7 verloor van Peter Wright.

Klik hier voor meer informatie over de German Darts Masters.

 

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek