Michael van Gerwen heeft de finale van de Premier League Darts bereikt. De regerend wereldkampioen versloeg Gary Anderson met 10-7. In een gelijkopgaande wedstrijd maakte ‘MvG’ het verschil met een knappe 88 finish in de zestiende leg.

Van Gerwen was de eerste die een marge van twee legs wist te pakken. Met een 15-darter in de vierde leg kwam de Brabander op een 3-1 voorsprong. Anderson knokte zich echter terug naar 3-3 en kon in de negende leg met een 164 finish een voorsprong pakken, maar de Schot misrekende zich en gooide tweemaal de triple 20. Van Gerwen strafte deze fout keihard af en ging met een 112 finish naar 5-4. Anderson zette de misser snel van zich af en speerde een 160 check-out in het bord om de stand weer gelijk te trekken.

In leg zestien bij een stand van 8-7 nam ‘Mighty Mike’ opnieuw het heft in handen. Met Anderson wachtend op tachtig, gooide Van Gerwen een 88 finish voor de beslissende break. De 28-jarige Vlijmenaar maakte vervolgens geen fout in zijn eigen leg en mag zich daardoor opmaken voor zijn vijfde Premier League finale.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek