Michael van Gerwen heeft na een zinderende wedstrijd de Premier League Darts op zijn naam geschreven. ‘Mighty Mike’ overleefde zes matchdarts van Peter Wright in de twintigste leg en sloeg vervolgens toe in de beslissende leg: 11-10.

‘Snakebite’ heeft genoeg redenen om zich achter z’n oren te krabben. Niet alleen miste hij zes matchdarts, ook gaf Wright een 7-2 voorsprong uit handen. De Schot startte fenomenaal en pakte een 3-0 voorsprong. Met een 14-darter kon ‘MvG’ zijn eerste leg pakken, waarna Wright uitliep naar 5-1 en 7-2. Met een 14-darter pakte Van Gerwen de laatste leg voor de pauze: 7-3.

Na de onderbreking waren de rollen volledig omgedraaid. ‘Mighty Mike’ knokte zich met drie 14-darters en twee 11-darters terug naar 8-8. Met een fantastische eigen leg in twaalf darts stopte Wright de opmars van de 28-jarige Brabander. De Nederlander hield ook zijn eigen leg, waarna de Schotse nummer drie van de wereld als eerste op tien legs kwam. In de twintigste leg leek Wright comfortabel op weg naar de eindzege. De UK Open-kampioen liet na negen pijlen 32 over, maar hij miste twee volle beurten op de dubbels. Van Gerwen ontsnapte via dubbel 10 en dwong een beslissende leg af.

Wright had nog steeds het voordeel dat hij de leg mocht beginnen, maar de gemiste matchdarts deden zichtbaar pijn. Van Gerwen daarentegen startte vlammend aan de legdecider met 180 en 139. Wright zette daar scores van 60 en 41 tegenover. De regerend wereldkampioen keek niet meer om en pakte de eindzege met een 12-darter.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek