Zaterdagmiddag wordt het startsein gegeven aan de dertiende editie van de Grand Slam of Darts. Dit toernooi is uniek omdat er zowel PDC- als BDO-spelers meedoen.

De Grand Slam of Darts gaat van start met acht groepen van ieder vier spelers. Elke poule bevat drie PDC-darters en één BDO-speler. Na het spelen van drie groepswedstrijden gaan de nummers één en twee van elke groep door naar de knock-outfase.

Allereerst wordt gestart met de eerste groepswedstrijden in de groepen E tot en met H. Danny Noppert is de eerste Nederlander die in actie komt. De Fries neemt het op tegen Ryan Harrington. Later kruist Richard Veenstra de degens met Daryl Gurney. Veenstra maakt als BDO-speler zijn debuut op dit toernooi.

De middagsessie wordt geopend met een duel tussen Nathan Aspinall en Martin Schindler. Brendan Dolan bijt het spits af tegen Gabriel Clemens, terwijl Dave Chisnall het opneemt tegen Jamie Hughes.

In de poule van Noppert gaat de andere partij tussen Peter Wright en Wayne Warren. Lisa Ashton maakt haar toernooidebuut tegen Rob Cross, terwijl Michael Smith en Glen Durrant de middagsessie afsluiten.

Zaterdagavond worden de eerste poulewedstrijden van de groepen A tot en met D gespeeld. Onder meer Michael van Gerwen en Wesley Harms betreden dan het podium in Wolverhampton.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld tijdens dit toernooi.

Speelschema Grand Slam of Darts 2019

Zaterdag 9 november
Middagsessie (vanaf 14:00 uur)
Groepen E-H eerste poulewedstrijden

14:00 Nathan Aspinall v Martin Schindler (H)
14:30 Danny Noppert v Ryan Harrington (F)
15:00 Brendan Dolan v Gabriel Clemens (G)
15:30 Dave Chisnall v Jamie Hughes (E)
16:00 Daryl Gurney v Richard Veenstra (G)
16:30 Peter Wright v Wayne Warren (F)
17:00 Rob Cross v Lisa Ashton (E)
17:30 Michael Smith v Glen Durrant (H)

Grand Slam of Darts 2019: Speelschema zaterdagmiddag met eerste poulewedstrijden Groep E-H

Foto: Evert Zomer

Tags:

Author: Pieter Verbeek