Brendan Dolan heeft zondagavond voor het eerst sinds 2014 een PDC-titel gewonnen. Zijn zesde PDC-rankingzege ging ten koste van Jermaine Wattimena.

De Noord-Ier was in de finale met 8-5 te sterk voor de Nederlander, die voor de tweede keer in een PDC-finale stond. Dolan kende een opvallend sterke dag met een aantal overwinningen op aansprekende namen.

Zo begon ‘The History Maker’ het toernooi met een 6-5 overwinning op Jeffrey de Zwaan. Vervolgens werden Alan Norris en Dave Chisnall met 6-2 aan de kant geschoven. Dave Chisnall en Glen Durrant waren dichtbij een zege op de voormalig major-finalist, maar verloren allebei met 6-5. Vervolgens kwam Dolan in de halve eindstrijd tegenover Cody Harris te staan, die met 7-3 werd verslagen.

In de finale pakte Dolan het initiatief in de vijfde leg door Wattimena met een 13-darter te breken. De darter uit Westervoort brak direct terug, maar moest daarna opnieuw zijn leg afstaan na een 11-darter van zijn Noord-Ierse tegenstander.

Vanaf 4-3 liep de World Grand Prix-finalist van 2011 weg naar 7-3. Wattimena mocht daarna nog twee legs pakken, alvorens Dolan de partij besloot met een 108 finish voor zijn zesde PDC-titel.

Wattimena was met zijn finaleplek vanzelfsprekend de beste Nederlander van de dag. De Gelderlander was de enige Nederlander die de laatste zestien wist te halen. Vincent van der Voort, Mike van Duivenbode en Wessel Nijman werden bij de laatste 32 uitgeschakeld. Voor Benito van de Pas, Danny van Trijp, Geert Nentjes, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Patrick van den Boogaard zat het toernooi er na twee rondes op.

Klik hier voor meer informatie over het Pro Tour-circuit.

Laatste 16

Ian White 6 | 5 Harry Ward
Mensur Suljovic 6 | 3 Michael Smith
Steve Beaton 6 | 1 Joe Cullen
Jermaine Wattimena 6 | 5 Gabriel Clemens
Brendan Dolan 6 | 5 Dave Chisnall
Glen Durrant 6 | 2 Ricky Evans
Cody Harris 6 | 1 Marko Kantele
Krzysztof Ratajski 6 | 5 Arron Monk

Kwartfinale

Mensur Suljovic 6-5 Ian White
Jermaine Wattimena 6-2 Steve Beaton
Brendan Dolan 6-5 Glen Durrant
Cody Harris 6-4 Krzysztof Ratajski

Halve finale

Jermaine Wattimena 7-6 Mensur Suljovic
Brendan Dolan 7-3 Cody Harris

Finale

Brendan Dolan 8-5 Jermaine Wattimena

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek