Mikuru Suzuki heeft haar debuutjaar op de Lakeside op sensationele wijze afgesloten door de wereldtitel te pakken bij de dames. Ze liet haar tegenstander Lorraine Winstanley compleet kansloos in de finale.

De Japanse speelster ging furieus van start in de eerste set. Suzuki wierp achtereenvolgens 72, 148 en 80 uit om de eerste set met 3-0 naar zich toe te trekken. Ze ging vrolijk verder in de tweede set en opende met tweemaal een 180-score.

Een negendarter bleef buiten bereik, maar met een 14-darter bemachtigde zij wel meteen de voorsprong in set twee. Dat werd 2-0, waarna Winstanley eindelijk op het scorebord kwam met een 44 check-out. Een 15-darter leverde echter wederom setwinst op voor Suzuki.

Dankzij een 13-darter ging ook de derde set naar ‘The Miracle’, die op deze manier de eerste niet-Europese dameswereldkampioen ooit werd.

Later op de dag worden ook de halve finales van het herentoernooi op Lakeside gespeeld. Regerend kampioen Glen Durrant neemt het op tegen Jim Williams, terwijl tweevoudig toernooiwinnaar Scott Waites de degens kruist met Michael Unterbuchner.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Zaterdag 12 januari (vanaf 15:30 uur)
Lorraine Winstanley (78.81) 0-3 (90.12) Mikuru Suzuki (Finale dames)
Scott Waites v Michael Unterbuchner (Halve finale heren)
Glen Durrant v Jim Williams (Halve finale heren)

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek