Publiekslieveling Devon Petersen maakt komende vrijdag zijn vierde opwachting op de World Cup of Darts. Met zijn land Zuid-Afrika neemt hij het op tegen Zweden.

Voor het eerst staat Deon Oliver aan de zijde van ‘The Spartan’ op het WK voor landenteams. Het Zweedse tweetal bestaat uit Daniel Larsson en de ervaren Magnus Caris.

Daags voor de start van de World Cup of Darts had Dartsnieuws.com een gesprek met Petersen over dit toernooi en de staat van het darten in Zuid-Afrika. In het eerste deel van het interview blikken we met de Zuid-Afrikaan vooruit op het WK voor landenteams.

”De World Cup is een heel ander toernooi, ik vind het een enorme eer om mijn land te representeren. Ik ben de enige professionele Zuid-Afrikaanse darter en daarom was het lastig om een teamgenoot te selecteren. Via het Zuid-Afrikaanse kwalificatietoernooi wist Deon Oliver zich te plaatsen en ik weet zeker dat hij bekwaam genoeg is om een fantastisch debuut te maken.”

”Deon speelt het spelletje al ruim 25 jaar en doet mee op het hoogste niveau in Zuid-Afrika. Hij heeft al een paar keer toernooien namens zijn provincie gespeeld en is een rustige speler die altijd wel zijn niveau haalt.”

”Zweden is een lastige loting, maar het plan is om het gooien op de bull te winnen en vervolgens onze eigen legs te houden. Ik train goed op dit moment en ik weet zeker dat dit mijn spel ten goede komt en dat geldt ook voor Deon. Wij zijn klaar voor de strijd.”

Lawrence Lustig/PDC

Lawrence Lustig/PDC

Petersen kent tot dusver een teleurstellend seizoen. ‘Dancing Devon’ bereikte nog geen hoofdtoernooi van een Euro Tour-evenement en wist in slechts vijf Pro Tour-toernooien prijzengeld te verdienen. Gevraagd naar de reden naar de matige resultaten in de eerste maanden van dit jaar, vertelt Petersen dat hij de afgelopen maanden aan een nieuwe worp heeft gewerkt en dat het tijd nodig had om deze onder de knie te krijgen.

”Mijn vorm is tegengevallen, maar dat is normaal wanneer je nieuwe dingen aan je spel aan het introduceren bent. Het ging de laatste toernooien al een stuk beter en ik ben klaar voor het tweede deel van het seizoen.”

”Ik heb mijn volledige techniek (grip, plaatsing elleboog en moment van weggooien) aangepast. Het heeft mij tijd gekost om dit onder de knie te krijgen, maar het ergste is nu achter de rug. Nu kan ik bouwen op een succesvolle toekomst in het darten.”

”Mijn trainingen gaan geweldig en dat wil ik nu op het podium laten zien. Ik voel nu al dat mijn spel verbeterd is met mijn nieuwe worp en daar ben ik blij mee. Het is tijd om de wereld mijn beste spel op het podium te laten zien.”

 

In de onderstaande video kan je de nieuwe worp van Devon Petersen bekijken.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek