Na Darryl Fitton raakt de BDO maandag nog een speler kwijt aan de PDC. Jamie Hughes heeft bekendgemaakt dat hij de overstap maakt naar de professionele dartbond.

”Ik wil graag iedereen laten weten dat ik aan de Q-School mee ga doen”, schrijft Hughes op Facebook. ”Met pijn in mijn hart heb ik deze beslissing gemaakt, want ik heb veel vrienden gemaakt op het BDO-circuit.”

”Het winnen van twee gouden medailles op de WDF World Cup in Turkije was mijn mooiste moment bij de BDO. Glen Durrant, Mark McGeeney en Scott Mitchell waren geweldige teamgenoten. Ik wil ook graag de bestuurders van England Darts bedanken. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat ik mijn dromen kon verwezenlijken.”

Hughes wist in zijn carrière één major te winnen bij de BDO. In 2014 was ‘Yozza’ de beste op de Finder Darts Masters in Egmond aan Zee. In 2016 en 2017 stond hij in de halve finale van Lakeside.

Dit jaar werd de 31-jarige Engelsman al vroeg uitgeschakeld in Frimley Green. Hughes verloor in de eerste ronde met 3-2 van de Duitse qualifier Michael Unterbuchner.

Naast Fitton en Hughes maakten eerder nog een aantal spelers bekend de overstap naar de PDC te wagen. Ook Danny Noppert, Martin Atkins, Tony O’Shea en Cameron Menzies gaan Q-School spelen.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek