Jelle Klaasen is na een prima Euro Tour-weekend in Göttingen een plaats gestegen op de wereldranglijst. Door zijn kwartfinale op de European Darts Trophy steeg ‘The Cobra’ naar de twintigste positie op de PDC Order of Merit.

De top van de wereldranglijst bleef ongewijzigd. Michael van Gerwen leidt de wereldranglijst met 1.652.500 pond, gevolgd door Peter Wright met bijna een miljoen minder. Rob Cross staat op de derde plaats met 720.250 pond en houdt daarmee Gary Anderson en Daryl Gurney achter zich.

Michael Smith en Richard North zagen hun halve finaleplek in Göttingen ook beloond worden met positiewinst op de PDC Order of Merit. Smith maakt ten koste van Dave Chisnall zijn terugkeer in de mondiale top-8. North passeerde Christian Kist en Jan Dekker en steeg van plek 44 naar de veertigste plaats.

De veertigste plek was eerst in handen van Kist, die drie plaatsen moest inleveren. Dekker is nu de nieuwe nummer 44 van de wereld. Raymond van Barneveld (14), Benito van de Pas (27), Jermaine Wattimena (30), Vincent van der Voort (36), Ron Meulenkamp (45), Jeffrey de Zwaan (47), Jeffrey de Graaf (57) en Danny Noppert (59) zijn de andere Nederlanders in de top-64. Hun positie bleef onveranderd na de European Darts Trophy.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek