Vrijdagavond wordt de vierde poule van de laatste 32 op de PDC Home Tour gespeeld. Onder meer Dave Chisnall en Geert Nentjes komen in actie.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 11 legs wordt gespeeld. De laatste 32 duurt acht dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de laatste acht van de PDC Home Tour.

Nentjes werd eind april de vierde groepswinnaar tijdens de eerste fase van deze competitie. De darter uit Urk bleef ongeslagen in zijn poule met Ross Smith, Mickey Mansell en Lisa Ashton.

Ook Chisnall was oppermachtig in zijn eerste poule. Chizzy versloeg Scott Waites, Jonathan Worsley en Jan Dekker. De groep wordt verder compleet gemaakt met Damon Heta en Darren Webster.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Vrijdag 29 mei
Groep 4 (laatste 32)

20:30 Dave Chisnall v Damon Heta
21:00 Darren Webster v Geert Nentjes
21:30 Damon Heta v Geert Nentjes
22:00 Dave Chisnall v Darren Webster
22:30 Darren Webster v Damon Heta
23:00 Geert Nentjes v Dave Chisnall

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek