Door de coronacrisis ligt ook het dartsseizoen tijdelijk stil. Voor Keegan Brown ligt de focus momenteel echter volledig op zijn werk.

In volle coronacrisis zitten veel darters gedwongen thuis en gebruiken ze hun vrije tijd om te trainen. Voor Keegan Brown gaat die vlieger echter niet op. De 27-jarige Engelsman, die werkzaam is als laboratorium-assistent bij NHS Foundation Trust (een onafhankelijke tak binnen het zorgstelsel in Engeland, red.), heeft het drukker dan ooit. “Bedankt voor jullie vriendelijkheid. Ik doe gewoon mijn werk, net zoals al mijn collega’s door het hele land. Ik ben nog nooit zo trots geweest om deel uit te mogen maken van deze familie”, zo laat hij weten via Twitter.

Brown, die door zijn job de toepasselijke bijnaam ‘The Needle’ kreeg, kiest bewust om naast het darten te blijven werken. “Ik heb alles voorbij zien komen. Bloed en urine, maar ook tenen, voeten en milten”, zei hij enkele jaren geleden over zijn functie. “Het helpt me om steeds met beide voeten op de grond te blijven.”

Tags:

Author: Bram Coenen