Mickey Mansell heeft gereageerd op het vonnis van de Darts Regulation Authority (DRA) om de Noord-Ier een boete van vijfhonderd pond op te leggen.

Volgens de tuchtcommissie zou Mansell niet zijn best hebben gedaan om zijn wedstrijd in de eerste ronde van het WK Darts tegen Jim Long te winnen. Deze straf leidde na bekendmaking van het vonnis tot veel discussie tussen dartsvolgers op social media.

Mansell hield zich in eerste instantie afzijdig van de discussie, maar heeft inmiddels besloten een statement naar buiten te brengen. Het bericht van ‘Clonoe Cyclone’ is hieronder te lezen.

”De afgelopen negen jaar heb ik op professioneel niveau darts gespeeld. Mijn ambitie was altijd om zo goed mogelijk te worden. Ik realiseer mij dat ik geluk heb dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken. Daar heb ik echter wel veel moeite voor moeten doen.”

”Ik ben veel tijd kwijt aan het reizen naar toernooien gedurende het seizoen. Tijdens deze toernooien probeer ik altijd mijn best te doen, of het nou tijdens een lokaal toernooi in Ierland is of op de PDC Tour. Mijn instelling is dat ik met mijn beste spel iedereen tegenstand kan bieden.”

”De opgelegde boete is zowel frustrerend als teleurstellend, omdat ik het gevoel heb dat ik mijn familie en mezelf in de steek heb gelaten. Dat heeft niks te maken met gebrek aan inspanning. Wat ik mezelf verwijt is dat ik niet zo goed heb gespeeld als dat ik kan en dat ik geen gebruik heb gemaakt van de goede positie waarin ik zat.”

”De tuchtcommissie heeft mijn integriteit niet in twijfel getrokken. Ik heb overwogen om tegen de boete in beroep te gaan, maar heb besloten om dat niet te doen. Ik wil deze zaak afsluiten en verder gaan met mijn dartscarrière.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek