Wayne Mardle verwacht dat de top-16 geplaatste spelers het zwaar gaan krijgen in de eerste ronde van de World Matchplay 2019.

Het zou de voormalig World Matchplay-finalist niet verbazen wanneer de helft van de reekshoofden het veld moet ruimen bij de eerste schifting. Mardle voorziet vooral problemen voor Darren Webster, zo vertelt ‘Hawaii 501’ aan Sky Sports.

”Ik geef Darren Webster geen enkele kans tegen Krzysztof Ratajski. Dat zie ik gewoon niet gebeuren. Het is voor mij een absoluut zekerheidje dat Ratajski gaat winnen”, zo klinkt Mardle hoopvol over de Poolse darter.

”Daarnaast denk ik dat Vincent van der Voort heel goed partij kan bieden aan Peter Wright. Hetzelfde geldt voor John Henderson tegen Simon Whitlock. Keegan Brown is in staat om Jonny Clayton te verslaan en Mervyn King kan van Nathan Aspinall winnen.”

”Jeffrey de Zwaan is goed genoeg om James Wade te verslaan. Bovendien sluit ik mij aan bij de rest van de wereld, want ik vermoed dat Glen Durrant gaat winnen van Adrian Lewis. Jamie Hughes zou Michael Smith kunnen kloppen. Het is een enorm sterk deelnemersveld, zeker wanneer je buiten de top-16 kijkt. Het zou mij niet verbazen wanneer zeven, acht, negen of tien gerangschikte spelers verslagen worden.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Topspelers raken in vorm bij grote toernooien

Waar Mardle veel verwachtingen verwacht bij de lagere geplaatste spelers, denkt de darts-analist van Sky Sports dat de absolute topdarters zich niet gaan laten verrassen.

”Michael van Gerwen heeft dit toernooi tweemaal eerder gewonnen en ik denk niet dat hij in de problemen komt tegen Steve. Beaton is een prachtige deelnemer, maar je hebt een extra versnelling nodig om over een lang format van Van Gerwen te winnen.”

”Ik denk dat Rob Cross tegen Michael gaat spelen in de finale. Cross speelt beter dan zijn resultaten doen vermoeden. Het is niet zo dat hij 84 gemiddeld gooit en verliest. Hij speelt uitstekend, maar op de één of andere manier levert dat geen toernooizeges op.”

”Dit is geen aanval op Chris Dobey, maar ik denk dat Cross een hele goede kans maakt om zijn eerste ronde door te komen. Daarnaast heeft hij Darren Webster, Gerwyn Price en Ian White in zijn gedeelte van de loting. Ik zie geen reden dat hij daar niet doorheen kan komen. Mijn voorspelling is dat Van Gerwen met 20-18 wint van Cross in de finale.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek