Tijdens het eerste European Tour-event van het kalenderjaar, het Belgian Darts Championship in Hasselt, is er vooralsnog voldoende Nederlands succes. Michael van Gerwen stuurde Mick De Decker huiswaarts, terwijl Jeffrey de Zwaan te sterk was voor Kim Huybrechts.

Van Gerwen speelde geen bijzonder sterke wedstrijd, maar was vooral solide. Met een gemiddelde van 99,75 per drie pijlen was weinig mis, maar de dubbels vielen nog niet zoals gewenst. Met 37,5% benutte hij zes van de zestien kansen die hij kreeg. Uiteindelijk bleek het tegen De Decker wel voldoende voor een 6-3 overwinning.

Daarna was het de beurt aan De Zwaan. De nummer 21 van de wereld, die later deze maand in actie komt bij de Premier League of Darts in Ahoy, nam het op tegen publiekslieveling en Belg Kim Huybrechts. Uiteindelijk bleek één volgehouden break op het juiste moment samen met een gemiddelde van 93,24 voldoende voor een 6-4 overwinning.

Ook regerend wereldkampioen Peter Wright staat in de achtste finales van het toernooi. De nummer twee van de wereld bleek met 6-2 veel te sterk voor Andy Hamilton, de nummer 116 van de wereld.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Zaterdag 29 februari
Tweede ronde
Avondsessie

Nathan Aspinall 6-3 Steve Beaton
Gerwyn Price 6-1 Wesley Plaisier
Peter Wright 6-2 Andy Hamilton
Michael van Gerwen 6-3 Mike De Decker
Jeffrey de Zwaan 6-4 Kim Huybrechts
Jamie Hughes v Dimitri Van den Bergh
Mensur Suljovic v Ryan Searle
Jonny Clayton v Steve West

Tags: , , , , ,

Author: Joris Verwijst