De PDC is met een bijzondere oplossing gekomen voor de vervanging van Gary Anderson in de Premier League Darts. Negen spelers worden uitgenodigd om de Schot eenmaal te vervangen.

Jeffrey de Zwaan is één van de geselecteerden om zich in de kijker te spelen voor een toekomstige deelname aan de Premier League Darts. De Zuid-Hollander mag op donderdag 28 maart in Ahoy Rotterdam spelen. Bovendien krijgt De Zwaan de kans om zich in eigen huis te revancheren tegen Rob Cross. ‘The Black Cobra’ werd op het WK Darts uitgeschakeld door de voormalig wereldkampioen.

Dimitri van den Bergh is gekozen om de plek van Anderson in te nemen tijdens de eerste avond (woensdag 27 maart) in Ahoy Rotterdam. De Belg gaat het opnemen tegen James Wade. Max Hopp vervangt de Schot in Berlijn op 21 maart en treft Raymond van Barneveld op deze avond.

Chris Dobey is de eerste speler die als vervanger mag aantreden. ‘Hollywood’ speelt op de eerste speelavond in Newcastle tegen Mensur Suljovic. Een week later staat Glen Durrant tegenover Daryl Gurney in Glasgow. Steve Lennon speelt in Ierland tegen Peter Wright tijdens de derde speelronde. Luke Humphries kruist de degens met Gerwyn Price in Exeter, terwijl Nathan Aspinall in Nottingham mag aantreden tegen Michael Smith. John Henderson speelt in het Schotse Aberdeen tegen Michael van Gerwen.

De negen vaste Premier League-deelnemers kunnen punten voor de ranglijst verdienen wanneer er van een vervanger wordt gewonnen. De invallers krijgen een financiële bonus bij een overwinning op één van deze negen spelers.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek