Michael van Gerwen heeft geen beschermde status toegewezen gekregen bij de loting voor de Auckland Darts Masters. Voor dit toernooi wordt de ranglijst op de World Series Order of Merit gebruikt.

Doordat ‘Mighty Mike’ dit jaar nog niet verder is gekomen dan een kwartfinale op de World Series, staat Van Gerwen momenteel niet in de top vier van de World Series-ranking. De nummer één van de wereld werd in Gelsenkirchen, Las Vegas en Shanghai tweemaal bij de laatste acht en één keer in de halve finale uitgeschakeld.

Regerend wereldkampioen Rob Cross is nummer één van de plaatsingslijst in Auckland. Gary Anderson, Peter Wright en Michael Smith kregen eveneens een beschermde status bij de loting. Van Gerwen staat op dit moment zesde op de World Series Order of Merit.

Voor het eerst sinds 2012 is de 29-jarige Brabander ongeplaatst op een PDC-toernooi. Zes jaar geleden won de tweevoudig wereldkampioen als ongeplaatste speler de World Grand Prix, zijn eerste major bij de PDC. Sindsdien kon Van Gerwen altijd rekenen op een geplaatste status bij dartstoernooien.

Klik hier voor informatie over de verdeling van het prijzengeld op de Auckland Darts Masters

Tags:

Author: Pieter Verbeek