Ceremoniemeester Booth haalt herinneringen op aan samenwerking met Bristow: "Ongelooflijk wat die man me allemaal geleerd heeft"

Paul Booth was jarenlang de vaste ceremoniemeester tijdens exhibitiewedstrijden van Eric Bristow. Bij Fen Regis Trophies haalde hij herinneringen op aan die intense samenwerking.

"Ik ontmoette Eric nu 16 jaar geleden voor het eerst en kwam hem nadien ook tegen op de League of Legends. We deden een paar evenementen voor de titelsponsor, en Eric en ik konden het goed met elkaar vinden", zegt Booth.

Hij merkte dan ook snel dat het klikte tussen hen. "Eric was net zoals ik, gewoon iemand die niet omkijkt en de beste wil zijn in wat hij doet. Ik weet nog dat ik als kind naar Eric keek toen ik 10 of 11 jaar oud was. Ik keek als kind tegen hem op, hij was zonder twijfel een van mijn sporthelden. Het grote gezegde is dat je nooit je helden moet ontmoeten, maar ik ben zeker blij dat ik de mijne heb ontmoet."

Ongelooflijk mens

"We deden samen verschillende exhibitietoernooien en werden echt, echt goede vrienden", vervolgt Booth. "We hebben veel nachten samen doorgebracht, heel vaak samen gegeten en geweldige tijden beleefd. Ik ontmoette hem pas op 38-jarige leeftijd, maar wat die man me in het leven heeft geleerd was gewoon ongelooflijk. Hij was een ongelooflijk mens."

Bristow overleed op 5 april 2018 aan een hartaanval. "Ik mis hem nog elke dag. Ik kreeg 40 sms'jes per dag van hem, ik was drie of vier keer per week bij hem en we zaten altijd samen aan de telefoon. Hij is gewoon iemand die ik de rest van mijn dagen zal missen", besluit Booth.

Lees meer over:
Eric Bristow Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties