Clarys brengt boek op de markt: 'Wie weet wordt dit wel een springplank voor een op dit moment nog onbekende darter'

Erik Clarys is al enkele jaren actief als co-commentator tijdens grote dartstoernooien op de Belgische tv-zender VTM. The Sheriff heeft nu een boek op de markt gebracht.

Het boek is getiteld 'Just Darts'. “Uitgerekend op mijn 54ste verjaardag. Puur toeval", lacht Clarys tegenover HLN. “Het boek is eigenlijk een grote workshop, met tips & tricks die je nergens anders kan lezen. Er staat van alles in, met onder meer passages over het rekenen, de houding, trainingsoefeningen, mentale spelletjes, materiaalkeuze, hoe prof te worden... Ook de jeugd en vrouwen komen aan bod. Als beginnende darter heb je heel veel aan dit boek, maar ook de profs zijn er zeker iets mee.”

Het boek bevat in totaal negen hoofdstukken. “Als het boek aanslaat, willen ze ook een Engelse versie uitbrengen. Wie weet wordt dit wel een springplank voor een op dit moment nog onbekende darter. Stel je voor dat iemand door dit boek de dartsmicrobe te pakken krijgt en er zo een toptalent ontstaat. Een nieuwe Dimitri Van den Bergh of Kim Huybrechts. Dat zou het droomscenario zijn.”

Op vraag van uitgeverij

Maar hoe kwam Clarys eigenlijk op het idee om een boek te schrijven? “Ik kreeg de vraag van uitgeverij Lannoo of ik het zag zitten om mee te werken aan een reeks over minder bekende sporten, om die in de kijker te zetten. Ik stemde in, want ik heb in het verleden al columns geschreven. Ik begon te typen en kwam al vrij snel aan 20.000 woorden. ‘Dat is misschien wat veel’, kreeg ik als reactie. Als ik over darts begin te schrijven of vertellen, kan ik niet stoppen.”

Lees meer over:
Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties