Porter na aankondiging nieuwe kalender: 'Spelers mogen opteren voor vakantie, niemand wordt gedwongen om aan toernooien mee te doen'

De PDC maakte onlangs de kalender voor 2023 bekend. Januari is normaal een rustige maand met amper toernooien, maar volgend jaar zullen de Bahrain Darts Masters en Nordic Darts Masters dan plaatsvinden.

De Bahrain Darts Masters wordt gespeeld op 12 en 13 januari en maakt volgend jaar deel uit van de World Series of Darts. Een week later is er met de Nordic Darts Masters nog een World Series-toernooi in een maand waarin vele spelers normaal vakantie nemen. "Ze kunnen ervoor kiezen om op vakantie te gaan. Niemand wordt gedwongen om naar deze toernooien te gaan", zegt CEO Matt Porter tegenover Online Darts.

"Als een speler op vakantie wil, zoals ik al vaak heb gezegd, dan staat hij in zijn recht", vervolgt Porter. "En ik moedig ze aan om op vakantie te gaan, want je kunt niet overal aan meedoen, anders ben je uitgeput. Dus beheer je agenda, beheer je schema. Als je iets moet missen, kies dan wat je wilt missen."

Gezinstijd

"Neem wat gezinstijd, wat tijd weg van de druk, de media, de fans. Kom tot rust en kom frisser terug. Het kan niet zo zijn dat een speler in september en oktober uitgeput raakt omdat hij elke week heeft gespeeld", besluit Porter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties