PDC-CEO Porter tevreden over voorbije Premier League: 'Zullen komend jaar alleen de loting wat aanpassen'

De Premier League kende dit jaar een nieuw format, waarbij elke speeldag in toernooivorm werd afgewerkt. Zo werden er elke week kwartfinales, halve finales en een finale gespeeld.

Het PDC-bestuur blikt tevreden terug op de afgelopen editie. "Er zal volgend jaar wel een kleine verandering zijn in de manier waarop de wedstrijden worden geloot om wat meer gelijkheid te krijgen in hoe vaak de spelers tegen elkaar spelen in de eerste ronde. Maar als je kijkt naar het format van de Premier League, is het altijd geëvolueerd in de bijna twintig jaar van zijn bestaan", zegt CEO Matt Porter tegenover Daily Star.

"We moeten het product fris houden", vervolgt Porter. "Elk jaar hetzelfde doen werkt niet. Dit format heeft nog meer jaren te gaan, maar het zal niet eeuwig blijven bestaan, want geen enkel format blijft eeuwig bestaan in de Premier League."

Afzeggingen

Een probleem was wel dat sommige spelers moesten afzeggen voor bepaalde speeldagen en de tegenstander dan een 6-0 overwinning in de schoot kreeg geworpen. "Het is gewoon één van die dingen. De spelers doen hun best om geen weken te missen en hopelijk hebben we er volgend jaar geen. Het gebeurt in elke sport. Je kunt een tenniswedstrijd winnen zonder dat je tegenstander opdaagt. We gaan in elk geval geen vervangers oproepen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties