Clarys stelt duidelijk: 'Pijlen van Whitlock moeten niet verboden worden'

Simon Whitlock wordt regelmatig bestempeld als de nachtmerrie van elk dartsbord. The Wizard gebruikt pijlen met grove punten omdat die beter in het bord blijven steken. Na enkele legs is het bord daardoor wel flink toegetakeld.

De website Sporza ging te rade bij ex-prof Erik Clarys. “De pijlpunten van Whitlock zijn gewoon enorm grof. Bovendien gooit hij heel erg strak, waardoor ze diep en vast in het bord blijven zitten. Als je de pijltjes dan recht uit het bord trekt zoals Whitlock, neem je alle vezels mee. Dat veroorzaakt de schade", zegt Clarys, die tegenwoordig het co-commentaar tijdens dartswedstrijden verzorgt op de Belgische zender VTM2.

Niet consequent

Op sociale media werd al geopperd om de pijlen van Whitlock te verbieden. "Het probleem is dat de fabrikanten niet consequent zijn", zegt Whitlock. "De ene keer is het bord zacht, dan weer hard, zacht... Geef me degelijke borden en ik zal mijn pijlpunten aanpassen."

Ook Clarys vindt niet dat de pijlen van Whitlock moeten verboden worden. “Want mocht hij zijn pijlen geduldig uit het bord draaien, zou er ongetwijfeld eveneens commentaar komen dat het te lang duurt. Bovendien is hij niet de enige die met zulke pijlpunten speelt, hé. Fallon Sherrock gebruikt ze ook. Alleen gooit zij minder hard en is de schade dus veel minder.”

Hetzelfde effect

Toch zou Clarys niet aanraden dat iedereen nu plots aan zijn pijltjes begint te knutselen. “Tegenwoordig zijn er zoveel goeie pijlpunten op de markt… Zelfs met gelaserde inkepingen. Ze zijn niet zo grof als bij Whitlock, maar hebben wel hetzelfde effect.”

Lees meer over:
PDC Simon Whitlock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties